Proje Curia Center: Bir posta işleme merkezinin metamorfozu

13/11/2013

Kasım ayında Hasselt’deki (Belçika) Curia Center projesi tamamlandı. Mimar Urban Dots Studio  bunun için eski posta işleme merkezini ele aldı. Sonuç, mevcut işleme merkezinin üste çıkılan 3 katlı kombinasyonlu renovasyonudur. Tüm katlar, iki çatı katı olarak dizayn edilecek en üst kat dışında ofis alanı olarak hizmet etmelidir. Aynı katlarda restoran için yer bulunmaktadır.

Özgün ve renkli cephe örüntüsü, yenilenmiş bir cadde görünümü sağlıyor

70 m’lik toplam cephe uzunluğu ile bu bina, şu anda istasyonun bakımsız çevresindeki görünümü belirlemektedir. Böylelikle cephe örüntüsü, renk ve tekstürün yanı sıra çevredeki daha kısa cepheleri işaret etmektedir. Cephe kaplaması E-Brick cephe sistemiyle renkli elyaf takviyeli çimento levhaların kullanımı sayesinde sıra dışıdır. E-Brick’in kullanıma hazır yalıtım panelleri kılıcına kaplama tuğlalarıyla örülmüştür. Yüksek kaliteli PUR-yalıtım, en az 4 cm’den 14 cm kalınlığa kadar yapılabilir. Bu proje için 6 cm yalıtım kalınlığı ile duvar kalınlık ebadındaki Lithium cephe tuğlası seçilmiştir. Hoş bir detay: E-Brick yalıtım levhaları hem yatay hem de düşey monte edilmiştir.

Curia Center’ın çıkış noktası, yenilenmiş bir görünüme sahip, geçmişten gelen veya renovasyon projesi izleri taşımayan bir bina tasarlamaktı. Projenin tasarım açısından esnek olması istendi, böylece hem yapı fazında hem de tamamlandıktan sonra farklı fonksiyonlar mümkün olacaktı. Böylelikle Urban Dots Studio, yeni kullanıcıların ofislerini veya ürünlerini dış dünyaya tanıtmak için kullanabileceği yeni bir görünüm yarattığına emindi.